Home Suriname Geschil in CLO bereikt climax komende week

Geschil in CLO bereikt climax komende week

17
0
geschil-in-clo-bereikt-climax-komende-week

foto


De climax tussen de groep onder leiding van Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), en Michael Miskin, secretaris-generaal tevens trekker van het Collectief, wordt de komende week bereikt. Terwijl Miskin een bestuursverkiezing heeft uitgeschreven voor 27 augustus, maakt Hooghart zich op om op 25 augustus een bijeenkomst te houden (Assemblee van de Ledenraad) om de leden van het CLO Collectief nog een keer te royeren.

De lidbonden zijn volgens een ingediende motie van oordeel dat de CLO “wordt ondermijnd door een groep die zich ‘het Collectief’ noemt, maar slechts de machthebbers tot steun blijkt te zijn”. Daarom hebben zij een Assemblee van de Ledenraad aangevraagd voor bespreking van deze kwestie. Ook dient aan de orde te komen de loonontwikkeling, de onderhandeling met de overheid, de gezondheidssituatie, tevens misbruik naar de arbeidersklasse toe van de Covid-19 situatie. De lidbonden vinden dat het Collectief alles in het werk stelt om te voorkomen dat de overheid de overeenkomst over de aanpassing van de twk en de 25% toekent.

Voor de verkiezing van het CLO-bestuur, uitgeschreven door Miskin, is de termijn van kandidaatstelling intussen verlopen. Er is slechts één kandidatenlijst ingediend, onder voorzitterschap van Miskin. De verkiezing gaat normaal door, zegt Miskin om een reactie gevraagd aan Starnieuws. “Terwijl Hooghart zijn handtekening plaatst als Ravaksur en de gezamenlijke vakbeweging voor 85% loonsverhoging, levert hij kritiek wanneer ik het standpunt van de gezamenlijke vakbeweging verkondig. Hij stuurt nog steeds vertegenwoordigers naar de vergaderingen van de gezamenlijke vakbeweging. Dus groep Miskin en groep Hooghart zitten in één ruimte samen met de regering te praten en dan komt hij vertellen dat we loonsverhoging tegenhouden,” zegt Miskin verontwaardigd.

De raadsman van de groep Miskin heeft aangegeven dat de vergadering die Hooghart gaat houden en alle besluiten die genomen worden, niet rechtsgeldig zullen zijn. De rechter heeft vonnis geveld, waarbij duidelijk is aangegeven waar partijen zich aan moeten houden.