Home Suriname Lagere klassen Mulo en LBO vandaag naar school

Lagere klassen Mulo en LBO vandaag naar school

21
0
lagere-klassen-mulo-en-lbo-vandaag-naar-school

foto

De lagere klassen van Mulo en LBO beginnen vandaag. Zij hebben school tot 17 september.


Leerlingen van de lagere klassen van Mulo en LBO moeten vanaf vandaag een maand lang naar school. De leerlingen zullen in kleine groepen (12 – 15 leerlingen) les krijgen. De scholen hebben de bekendmaking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur doorgestuurd naar de leerlingen en de ouders.

De examenklassen zijn eerder begonnen met de lessen. De leerkrachten hebben de instructie gekregen om behandelde leerstof te herhalen. Deze maand mogen er geen nieuwe lessen worden behandeld. De leerlingen zullen minstens twee keer worden getoetst om het kwartaalcijfer te bepalen. 

De overgangsnormen voor de 1e, 2e en 3e klas worden aangepast. Het schooljaar wordt afgesloten op basis van kwartaal 1 en 2. Het aantal berekende vijven en compensatiepunten worden losgelaten voor het schooljaar 2020-2021. Er wordt gewerkt met een totaal van 54 punten in klas 1 en 3 en 60 in klas 2. Er is extra herkansing voor elke leerling in het vak waarin een onvoldoende is bij een score minder dan het totaal.

De laatste schooldag is op 17 september. Het nieuwe schooljaar start voor voj en vos op 18 oktober.