Home Suriname Drugsverdachte in vrijheid gesteld

Drugsverdachte in vrijheid gesteld

14
0
drugsverdachte-in-vrijheid-gesteld

foto


Een man die was aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen in Albina, is vrijdag in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris heeft zijn inverzekeringstelling onrechtmatig getoetst.

Advocaat Maureen Nibte bevestigt de invrijheidstelling. De drugs zijn in een tas in een boot gevonden. De verdachte ontkent iets af te weten van het verboden spul. Nibte zegt dat de tas waarin de drugs zijn gevonden, reeds in de boot was toen haar cliƫnt instapte. Er waren ook andere passagiers toen de man in de boot stapte om vanuit Frans-Guyana richting Suriname te komen. Bovendien geeft de advocaat aan dat drugs niet worden gesmokkeld vanuit Frans-Guyana naar Suriname, maar omgekeerd.

De overige passagiers spraken Frans waardoor de verdachte niet heeft verstaan wat zij zeiden. Hij vermoedt dat de mensen hebben afgesproken hem te bezwaren. Hij is verder na zijn aanhouding met niemand geconfronteerd die aangeeft dat de tas van hem is.