Home Suriname Dc Bhola vraagt af te zien van protesten

Dc Bhola vraagt af te zien van protesten

16
0
dc-bhola-vraagt-af-te-zien-van-protesten

foto

Districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola.


Districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, doet een dringend beroep op elke Surinamer om af te zien van het protesteren in de stad. Voor vandaag heeft activist Stefano Biervliet opgeroepen om te protesteren tegen de vele verhogingen die worden doorgevoerd. Mensen kunnen hun hoofd niet meer boven water houden.

De dc onderkent het recht van mensen om hun bezorgdheid en ontevredenheid te uiten. “Een recht dat verankert ligt in de grondwet van onze republiek. Echter zijn er daaraan regels verbonden. Georganiseerde groepen mogen pas met een verkregen vergunning vanuit de autoriteiten, bijeenkomen. Als land staan wij op een zorgzaam punt. De nieuwe covid-19 varianten hebben hun intrede al gedaan en de situatie kan snel escaleren. Wij mogen in het belang van ons land de volksgezondheid nimmer schaden. Het is onverstandig om nu in grote groepen bijeen te komen. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal”, benadrukt Bhola.

“Dat wij als land en als samenleving door meer dan één crisis heen gaan, behoeft geen uitleg. De gevolgen voelen wij met z’n allen. De financieel-economische crisis en de Covid-19 pandemie hebben het ‘normaal’ leven totaal ontwricht. Vanuit de regering zijn er maatregelen getroffen om de macro-economische crisis te beheersen en de economie wederom op gang te krijgen. Het is een pijnlijk proces”, stelt de dc. Hij onderschrijft dat mensen het zwaar hebben.

Bhola laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat ondanks deze donkere tijden, er hoop is voor een betere toekomst. “Hoop voor een sterk en krachtig Suriname, en voor Surinamers. De deuren van ontwikkeling, samenwerking en duurzame vooruitgang gaan open voor ons land. Als Suriname staan wij, hoe pijnlijk het momenteel ook is, weer op eigen benen. De vaste lasten van ons land worden op eigen kracht betaald. Langzaam maar zeker komt er meer en meer ademruimte. De regering is zich er volledig van bewust dat de samenleving het zwaar te verduren heeft. Er komen maatregelen om de crisis draaglijk te maken. Uiteindelijk zullen wij het beter hebben dan voorheen. De fouten van het verleden mogen wij nooit meer herhalen,” meent de dc.