Home Suriname VP zal noodkreet SUR-CAD bespreken in RvM

VP zal noodkreet SUR-CAD bespreken in RvM

17
0
vp-zal-noodkreet-sur-cad-bespreken-in-rvm

foto

Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt de petitie van een medewerker van SUR-CAD in ontvangst. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zal de situatie rond de stichting Suriname Centrale Ambulancedienst (SUR-CAD) bespreken in de Raad van Ministers (RvM) woensdag. Werkers van het bedrijf hebben aangeklopt bij de vp. Het bedrijf luidt de noodklok. De tarieven moeten worden aangepast en betalingen vinden niet op tijd plaats.

De medewerkers hebben een petitie ingediend bij de vp en vragen dringend zijn interventie in hun strijd naar een menswaardig bestaan, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. De organisatie hoopt met de petitie een signaal te geven aan de regering over de nood waarin zij verkeren. Ze geven aan reeds enige tijd een noodkreet te hebben gericht naar de regering, voor wat betreft het aanpassen van de tarieven. Echter hebben zij hierop geen reactie gehad. Ten einde raad richt de organisatie zich nu tot de vp met het verzoek zijn invloed aan te wenden.

De indieners van de petitie hebben alle vertrouwen in dat Brunswijk ze niet in de kou zal laten. Aangegeven werd dat de Ambulancedienst haar bestaansrecht heeft bewezen. Dagelijks worden ambulances gedirigeerd naar verkeersongevallen. Als er geen tariefaanpassing komt wordt gevreesd dat deze dienst zal ophouden te bestaan, met alle nare gevolgen van dien.

De vp beloofde de organisatie alles wat in zijn vermogen ligt te doen om zaken recht te trekken. Hij begrijpt hun positie, maar vraagt hen nog wat geduld op te brengen.