Home Suriname Tien verdachten houtsmokkelzaak blijven in voorarrest

Tien verdachten houtsmokkelzaak blijven in voorarrest

15
0
tien-verdachten-houtsmokkelzaak-blijven-in-voorarrest

foto


Bij de eerste behandeling vrijdag van de zaak illegale houtsmokkel in 100 containers, haalden advocaten Murwin Dubois, Irvin Kanhai, Chandra Algoe, Maureen Nibte, John Moerahoe, Urmila Jagesar, Cedric Meinard en Benito Pick, alles uit de kast om rechter Duncan Nanhoe te overtuigen om de tien verdachten die ongeveer vier maanden in voorarrest zitten, naar huis te sturen. Anderzijds kwam officier van justitie Rita Sitaram met argumentatie en motivering om de rechter aan te geven niet mee te gaan met de verdediging.  

Nanhoe heeft nog geen beslissing genomen op het verzoek van de verdediging. Advocaat Nibte zegt aan Starnieuws dat op 31 augustus de verdere behandeling van de zaak plaatsvindt. Op die dag neemt de magistraat een beslissing over het verzoek. Ook zal een aanvang worden gemaakt met het horen van vier getuigen.

Nanhoe stelde in eerste instantie de zaak uit tot 19 oktober, maar heeft na het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van de verdachten door de raadslieden, besloten de verdere behandeling van de zaak te plaatsen op de rol van 31 augustus. Hij vroeg de verdediging in eerste instantie hun verzoeken te ‘parkeren’ tot de volgende zitting, maar de advocaten deden toch het verzoek tot de invrijheidstelling van de verdachten. De rechter heeft de verdachten ook in het kort gehoord. De tien verdachten ontkennen schuldig te zijn.