Home Suriname Koopkrachtversterking via belastingverlichting

Koopkrachtversterking via belastingverlichting

19
0
koopkrachtversterking-via-belastingverlichting

14 Aug, 05:46

foto

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning beantwoordt vragen. (Foto: René Gompers)


In september komt er een belastingverlichting. Hiervan zullen loontrekkers in de private sector ook profijt hebben. De regering is in overleg met de vakbeweging om te komen tot koopkrachtversterking. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zei vrijdag op een persconferentie dat met de vakbeweging is afgesproken om gezamenlijk op te trekken voor gebalanceerde oplossingen ter versterking van de koopkracht.

De vakbonden hebben presentaties gehouden over hun zienswijze. Er zijn ook diverse voorstellen gedaan. Achaibersing benadrukt dat geld geven nog geen koopkrachtversterking inhoudt. Daarom zal de oplossing in fiscale sfeer gezocht worden. De voorstellen worden nog uitgewerkt en zullen eerst besproken worden met de vakbeweging.

Het gaat niet om verruimen van de belastingschijven, antwoordde de bewindsman op vragen. Er zijn verschillende modellen om fiscale verlichting toe te passen. De heffingskorting van SRD 750 is ook een fiscale maatregel die gehanteerd wordt. In ieder geval zal de koopkrachtversterking in september worden gegeven.

Advertenties