Home Nederland Wekdienst 13/8: Persconferentie coronamaatregelen • Eerste wedstrijd in de Eredivisie

Wekdienst 13/8: Persconferentie coronamaatregelen • Eerste wedstrijd in de Eredivisie

38
0
wekdienst-13/8:-persconferentie-coronamaatregelen-•-eerste-wedstrijd-in-de-eredivisie

Goedemorgen! Demissionair premier Rutte en minister De Jonge houden vanavond een coronapersconferentie en kondigen naar verwachting versoepelingen voor het hoger onderwijs aan. En de Eredivisie begint weer na de zomerstop.

De wekdienst liever luisteren?

We beginnen met het weer. In de ochtend zijn er wat opklaringen. Overdag komt de zon regelmatig tevoorschijn, maar soms is er wat dikkere bewolking aanwezig. Het blijft droog en er waait in de middag een matige wind uit het zuidwesten tot westen. Aan zee trekt de wind later op de dag nog even aan tot vrij krachtig. Het wordt 20 graden aan zee en 25 graden langs de oostgrens.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Demissionair premier Rutte en minister De Jonge houden om 19.00 uur een coronapersconferentie. Naar verwachting kondigen ze daarin aan dat het hoger onderwijs weer open mag zonder de anderhalve meter. Ook kondigen ze aan dat de Formule 1-wedstrijd op het circuit van Zandvoort mag doorgaan, melden Haagse bronnen. De persconferentie is live te zien bij de NOS, online en op NPO 1.
  • De Verenigde Staten sturen 3000 militairen naar Afghanistan om een groot deel van het ambassadepersoneel uit Kabul te evacueren, nu de Taliban grote delen van het land innemen. Naar schatting zijn er nog zo’n 1400 medewerkers in de ambassade.
  • Het kabinet komt voor de eerste keer na het zomerreces weer bij elkaar voor de minsterraad. Behalve over corona wordt waarschijnlijk gesproken over de overstromingsschade in Limburg.
  • De Eredivisie begint weer na de zomerstop. De eerste voetbalwedstrijd is om 20.00 uur tussen Go Ahead Eagles en Heerenveen.

Wat heb je gemist?

De Taliban zeggen ook de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan te hebben ingenomen. Het is na hoofdstad Kabul de grootste stad van het land en diende eerder als officieuze hoofdstad van de Taliban, voordat de terreurbeweging begin deze eeuw door westerse strijdmachten werd verdreven.

Sinds westerse landen hun militairen grotendeels hebben teruggetrokken uit Afghanistan, zijn de Taliban met een snelle opmars bezig. Gisteren viel de stad Herat, bij de grens van Iran, in handen van de Taliban. Het is de op twee na grootste stad van Afghanistan. Ook de provinciehoofdstad Ghazni, 150 kilometer ten zuidwesten van Kabul, is door de Taliban ingenomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De 18-jarige Lars uit het Overijsselse Glanerbrug is met zijn gelakte nagels niet welkom achter de kassa bij de plaatselijke Jumbo. In een gesprek werd aangegeven dat het dorp niet klaar was voor een jongen met gekleurde nagels achter de kassa.

Het verzoek om zonder gelakte nagels op zijn werk te verschijnen ging er bij de student niet in. Inmiddels heeft hij ontslag genomen. Het bericht leverde hem honderden steunbetuigingen op.

“Ze zeiden dat ik me moest aanpassen en Glanerbrug niet”:

‘Ze vinden dat Glanerbrug niet klaar is voor een jongen met nagellak’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here