Home Suriname Nederlander zonder geldig rijbewijs in vrijheid gesteld

Nederlander zonder geldig rijbewijs in vrijheid gesteld

23
0
nederlander-zonder-geldig-rijbewijs-in-vrijheid-gesteld

foto


Nederlander G.R. die zonder rijbewijs een aanrijding had veroorzaakt, is donderdag in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft hem bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld, nadat advocaat Maureen Nibte het verzoek daartoe heeft gedaan.

De man is naar Suriname geƫmigreerd samen met zijn vrouw. Hij is sedert 2018 in het land en had een rijtoestemmingsbewijs dat hij elk jaar moest verlengen. Het document was op 27 februari vervallen waarna hij op 10 maart een verlenging had aangevraagd, maar hij heeft het nog steeds niet ontvangen.

Nibte zegt dat de intentie van de man niet was om zonder rijbewijs te rijden, want anders had hij de verlenging niet ingediend. G.R. bestuurde zijn auto en veroorzaakte een aanrijding met een andere auto met twee inzittenden. Twee personen raakten gewond.

G.R. is zondag aangehouden en in verzekering gesteld. De Nederlander is donderdag voorgeleid bij het Parket en in vrijheid gesteld.