Home Nederland Wekdienst 12/8: Online Veiligheidsberaad • Zakelijke evenementenbranche naar Malieveld

Wekdienst 12/8: Online Veiligheidsberaad • Zakelijke evenementenbranche naar Malieveld

42
0
wekdienst-12/8:-online-veiligheidsberaad-•-zakelijke-evenementenbranche-naar-malieveld

Goedemorgen! De burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen zitten weer bij elkaar voor corona-overleg. En de Rabobank komt met halfjaarcijfers.

Het weer: het wordt een zonnige en droge zomerdag met in de kustgebieden zo’n 24 graden tot lokaal 27 graden in het binnenland. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Weerplaza Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen weer digitaal bijeen voor een corona-overleg. Het is de eerste overleg in een paar weken tijd, aan de vooravond van de eerstvolgende coronapersconferentie van het kabinet op vrijdag.
  • Rabobank presenteert de halfjaarcijfers. Eerder vielen de resultaten van de bank tegen door de coronacrisis. Nu is de vraag of Rabobank profiteert van het economische herstel de afgelopen periode.
  • Ondernemers in de zakelijke evenementenbranche houden een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Ze willen aandacht vragen voor hun situatie – er mag al anderhalf jaar bijna geen congres of bedrijfsfeest georganiseerd worden – en duidelijkheid over wat de regels de komende maanden zullen worden.

Wat heb je gemist?

Een vijfde van de profvoetballers in Nederland geeft aan dat er binnen het betaald voetbal een taboe heerst op het bespreken van vooroordelen en stereotypen op basis van huidskleur en herkomst. Dat is de uitkomst van een peiling van het Mulier Instituut.

Met name spelers met een migratieachtergrond ervaren dat. Zij vinden het belangrijk dat er meer coaches, managers en bestuurders van kleur komen in het betaald voetbal.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Nieuw-Zeeland wil buitenlandse bezoekers pas vanaf begin 2022 toelaten: Nieuw-Zeeland gaat vanwege de coronapandemie pas begin volgend jaar weer buitenlandse bezoekers toestaan. Volgens premier Ardern is het eiland nu nog niet klaar om de grenzen te openen, maar gaat dat vanaf 2022 gefaseerd gebeuren.
  • Meerdere gewonden na steekpartijen in regio Rijnmond: in het centrum van Rotterdam zijn gisteravond twee mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Volgens de politie gebeurde dat na een ruzie. De twee slachtoffers zijn niet in levensgevaar. Eerder op de avond was er een steekincident in een woning in Capelle aan den IJssel.
  • Helikoptercrash in oosten van Rusland, acht vermisten: bij een helikoptercrash in het oosten van Rusland zijn acht mensen vermist geraakt. Acht andere inzittenden hebben het ongeluk overleefd. Twee van hen zijn zwaargewond geraakt. In totaal waren er dertien toeristen en drie bemanningsleden aan boord.

En dan nog even dit:

Het leek veel Nederlanders een leuk idee: een huisdier aanschaffen tijdens de lockdown. Maar uit een rondgang van de NOS blijkt dat verschillende dierenasiels en opvangcentra het inmiddels druk hebben. “De baasjes hadden gewoon geen zin meer.”

In het asiel zitten steeds meer coronahuisdieren: ‘De baasjes hadden gewoon geen zin meer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here