Home Nederland Wekdienst 11/8: Uitspraak tegen ‘seksdeurwaarder’ • Europese Super Cup in Belfast

Wekdienst 11/8: Uitspraak tegen ‘seksdeurwaarder’ • Europese Super Cup in Belfast

23
0
wekdienst-11/8:-uitspraak-tegen-‘seksdeurwaarder’-•-europese-super-cup-in-belfast

Goedemorgen! Een Limburgse oud-gerechtsdeurwaarder staat vandaag voor de rechter omdat hij wordt verdacht van onder meer verkrachting en aanranding. En Champions League-winnaar Chelsea speelt in de Europese Super Cup tegen de winnaar van de Europa League: Villareal.

We beginnen met het weer. Overdag is het droog en zijn er zonnige perioden. Alleen in het noordoosten valt mogelijk ’s middags nog een bui. Met 21 graden aan zee en 24 graden in het binnenland is het warmer dan de afgelopen dagen. De wind is veelal zwak uit het zuidwesten.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank in Roermond doet uitspraak tegen een 69-jarige voormalige gerechtsdeurwaarder die onder meer wordt verdacht van verkrachting en aanranding. Er is zes jaar celstraf geëist. De man zou om seks hebben gevraagd aan vrouwen met schulden.
  • ABN Amro en supermarktconcern Ahold Delhaize komen met halfjaarcijfers. Voor de bank wordt winst verwacht, en bij het supermarktconcern is het de vraag of de cijfers net zo goed zijn als vorig jaar. Toen steeg de omzet flink door coronacrisis, omdat mensen veel thuis waren.
  • De Europese Super Cup vindt plaats. Champions League-winnaar Chelsea speelt met Hakim Ziyech in Belfast tegen de winnaar van de Europa League: Villareal.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Biden zegt dat hij geen spijt heeft van de terugtrekking van zijn troepen uit Afghanistan. In een persbijeenkomst in het Witte Huis zei hij dat de Afghaanse leiders de handen nu ineen moeten slaan. “Ze moeten opstaan en voor hun land gaan vechten.”

Biden benadrukte dat de VS de afgelopen twintig jaar meer dan een biljoen (duizend miljard) dollar heeft uitgegeven aan de oorlog in Afghanistan en duizenden militairen heeft verloren. Hij zei dat Washington het Afghaanse leger nog altijd ondersteunt vanuit de lucht en met voedsel, uitrusting en geld.

Rondtrekkende Chinese olifanten keren na anderhalf jaar terug naar ‘huis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here