Home Suriname President vraagt SVB en Gorré pad van dialoog te volgen

President vraagt SVB en Gorré pad van dialoog te volgen

42
0
president-vraagt-svb-en-gorre-pad-van-dialoog-te-volgen

foto


President Chan Santokhi heeft het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) én de ontslagen coach Dean Gorré ontvangen om zich nader te informeren over de knelpunten die zijn ontstaan. Samen met zijn college van adviseurs zal de president deze informatie op de balans leggen en vooral partijen aansporen al hetgeen te doen dat ertoe kan leiden dat het nationaal belang steeds terdege gediend wordt.

Santokhi laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat hij vanaf het begin betrokken is geweest bij de nieuwe richting die het Surinaams voetbal opgaat. De SVB was één van de eerste counterparts die zijn toekomstplannen heeft gedeeld met de regering.

Het is volgens de president meer dan billijk dat de regering aanhoort waar de schoen knelt. Gezien het hier om een autonome instantie gaat, wordt benadrukt dat het geenszins de bedoeling is dat er interventies komen vanuit het Kabinet van de President. Partijen worden aangemoedigd het pad van dialoog op te zoeken en team Suriname altijd voorop te stellen.