Home Suriname Martinique gaat in lockdown, vraagt toeristen te vertrekken

Martinique gaat in lockdown, vraagt toeristen te vertrekken

42
0
martinique-gaat-in-lockdown,-vraagt-toeristen-te-vertrekken

foto

Martinique heeft toeristen gevraagd om het eiland te verlaten, omdat het strengere Covid-19-maatrgelen treft. (Beeld: France24)


Het Franse overzeese gebied van Martinique zal vanaf dinsdag drie weken strikter worden afgesloten om een ​​Covid-19-uitbraak op het West-Indische eiland aan te pakken. Martinique had al een avondklok ingesteld, maar de strengere Covid-19-lockdown, die vanaf 19.00 uur begint, zal niet-essentiële winkels sluiten, stranden sluiten en de bewegingen van mensen beperken.

De autoriteiten op Martinique hebben toeristen ook geadviseerd het eiland te verlaten. “We gaan een tweede fase van afsluiting in … Winkels zullen sluiten, behalve voedingswinkels en apotheken”, zei Stanislas Cazelles, de prefect van Martinique, die “alle kwetsbare toeristen aanmoedigde om het gebied te verlaten”.

“Hotels zullen gesloten zijn – behalve voor professionals en inwoners van het gebied; hetzelfde geldt voor seizoensverhuur,” voegde de prefect eraan toe. “Winkels die nuttig zijn voor de back-to-school-periode” zullen heropenen “wanneer de gezondheidssituatie is verbeterd”, zei hij.

“Bedrijven en overheidsdiensten worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan deze lockdown en hun diensten zo te organiseren dat een maximum aan werknemers thuis kan werken”, voegde Cazelles eraan toe. De prefect zei dat cultuur- en recreatiefaciliteiten zouden worden gesloten, inclusief stranden, die “niet langer toegankelijk zijn voor het publiek”.

Bewoners moeten hun verplaatsingen ook beperken tot een straal van maximaal een kilometer rond hun woning.

“Deze regels zijn streng. Ze zullen worden opgeheven zodra de gezondheidssituatie het toelaat”, beloofde de functionaris en zei dat de maatregelen “over 15 dagen” opnieuw zouden worden geëvalueerd.

Afgelopen weekend deed de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran een beroep op vrijwillige artsen en verpleegkundigen om naar de overzeese gebieden van Guadeloupe en Martinique te reizen, aangezien een golf van Covid-19-infecties de ziekenhuizen op de twee Caribische eilanden overspoelt.

Dinsdag zullen ongeveer 240 zorgprofessionals arriveren om te beginnen aan een 15-daagse missie ter ondersteuning. Véran reist donderdag naar Martinique.

Martinique heeft een van Frankrijks hoogste Covid-19-cijfers, met bijna 1.200 gevallen per 100.000 mensen en ziekenhuizen met een uitgebreide capaciteit van 227 procent. Het eiland heeft ook een lage vaccinatiegraad tegen Covid-19 in vergelijking met het vasteland van Frankrijk; slechts 22 procent van de bevolking van Martinique heeft een eerste dosis van het vaccin gekregen.