Home Suriname Zaken Kromosoeto, Van Trikt en anderen verschoven

Zaken Kromosoeto, Van Trikt en anderen verschoven

20
0
zaken-kromosoeto,-van-trikt-en-anderen-verschoven

foto


De behandeling van de corruptiezaken tegen Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and International Affairs, Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe, is verschoven. Deze zaken zouden worden vervolgd op 12 augustus, maar dat gaat niet meer door. De verdere behandeling is op 17 augustus.

Advocaat Raoul Lobo, die samen met zijn collega Murwin Dubois rechtsbijstand verleent aan Alibaks-Hausil, bevestigt dat de behandeling van de zaak van zijn cliënte is verschoven. De reden hiervan is hem niet bekend. Lobo en Dubois hebben gevraagd hun cliënte Alibaks-Hausil van de gehele ten laste legging vrij te spreken en ook het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie. Ook pleiten zij voor het nietig verklaren van de dagvaarding aan hun cliënte. Zij zullen op 17 augustus dupliceren.

Hoofdofficier van Justitie, Cynthia Klein, heeft tijdens haar requisitoir, Kromosoeto het brein genoemd van alles in deze spraakmakende zaak. Zij zal op 17 augustus repliceren.

Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft de advocaten van Van Trikt en Angnoe de gelegenheid geboden om op de komende zitting hun pleidooi te houden.