Home Suriname SOC: Jaïr behoort tot de absolute wereldtop

SOC: Jaïr behoort tot de absolute wereldtop

24
0
soc:-jair-behoort-tot-de-absolute-wereldtop

foto


Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) is zeer verheugd met de vierde plaats die de Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa op 7 augustus 2021 heeft weten te behalen op het onderdeel keirin op de Olympische Spelen in Tokio. Met deze vierde plek heeft Jaïr bewezen te behoren tot de absolute wereldtop. Hij heeft een formidabele prestatie neergezet, waar alle Surinamers terecht trots op mogen zijn.

Suriname is vaker met respect genoemd door de internationale sportcommentatoren, die aangaven dat Suriname als kleinste land in Zuid-Amerika een wereldprestatie heeft neergezet. Meerdere internationale televisiezenders en kranten hebben aandacht besteed aan het opvallende resultaat van Jaïr als debutant op de Olympische Spelen.

Het SOC rekent erop dat deze prestatie van Jaïr een positieve impuls zal betekenen voor de sport in Suriname. Hij heeft bewezen dat ook wij als klein sportland met doorzettingsvermogen, wilskracht en zelfdiscipline grote sporthoogten kunnen bereiken.

Het SOC is alle sponsoren erkentelijk voor de bijdragen die geleverd zijn aan het succes van Jaïr. Ook aan de coach en vooral aan de ouders van Jaïr wordt erkentelijkheid uitgesproken. Maar degene die de allergrootste lof van heel Suriname verdient is Jaïr zelf. Ondanks de Covid-19 pandemie heeft hij zijn voorbereidingen en trainingen voor deze Olympische Spelen doorgezet. Hij heeft vele offers moeten brengen en vele moeilijke omstandigheden moeten trotseren. Jaïr verdient als onze huidige belangrijkste sportambassadeur de volle ondersteuning van Suriname om op de volgende Olympische Spelen in Parijs in 2024 weer te kunnen schitteren voor ons land.

De Surinaamse delegatie bij de Olympische Spelen in Tokio maakt zich op om terug te keren naar huis. De bereikte resultaten zullen worden geëvalueerd en de verbeterpunten zullen worden uitgewerkt. Maar nu al staat vast dat Suriname vanaf Tokio 2020 haar nieuwe sportheld in de persoon van Jaïr Tjon En Fa voor altijd mag omarmen, zegt het SOC in een persbericht.