Home Suriname Smart televisie voor 6 muloscholen binnenland

Smart televisie voor 6 muloscholen binnenland

30
0
smart-televisie-voor-6-muloscholen-binnenland

foto


Minister Marie Levens heeft in de Raad van Ministers gepleit voor de aanschaf van zes smart televisietoestellen voor muloscholen in het binnenland. Dit voorstel is goedgekeurd door vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens de raadsvergadering.

De kinderen in het binnenland krijgen de kans het onderwijsproces beter te volgen. De muloscholen die hiervoor in aanmerking komen, zijn: Apoera, Atjoni, Brokopondo-Centrum, Albina en Stoelmanseiland. Minister Levens heeft de aanschaf verdedigd door te stellen dat de leerlingen in groepsverband kunnen deelnemen aan het afstandsonderwijs dat verzorgd zal worden door docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leerkrachten. Aan de andere kant wordt het mogelijk gemaakt dat de leerlingen onder leiding van hun eigen leerkrachten kunnen kijken naar instructiefilmpjes.

Met de goedkeuring wordt ook een begin gemaakt met het creëren van een digitale leeromgeving, waardoor de leerlingen in deze gebieden van meer ervaren en gekwalificeerde leerkrachten op afstand les kunnen volgen. Ook de leerlingen worden op deze manier gemotiveerd om de lessen te volgen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.