Home Suriname Politieman in zedenzaak in vrijheid gesteld

Politieman in zedenzaak in vrijheid gesteld

24
0
politieman-in-zedenzaak-in-vrijheid-gesteld

foto


De rechter-commissaris heeft donderdag de bewaring van een agent en een man die samen met acht anderen worden verdacht van het seksueel misbruiken van twee meisjes, geweigerd. Beide mannen zijn in vrijheid gesteld.

Advocaat Maureen Nibte bevestigt dat de politieman in vrijheid is gesteld. De politieman heeft steeds ontkend dat hij seks heeft gehad met twee meisjes. In deze zaak heeft Nibte ook twee andere agenten als cliƫnten. Zij is van plan een verzoek tot invrijheidstelling te doen voor beide agenten bij het Hof van Justitie.

Deze twee agenten verklaren dat zij te goeder trouw hebben gehandeld. Zij haalden beide meisjes in een pension op. De pensionhouder hield hen voor dat de meisjes zeventien jaar zijn. Ook de meisjes gaven aan dat zij meerderjarig zijn. Daarom hadden de agenten geen reden om te twijfelen dat het om minderjarigen gaat.

Zij namen de slachtoffers mee naar huis en kregen seks met hen. De politiemannen kregen van de meisjes te horen dat zij geen plaats hadden om te wonen. Zij hingen een zielig verhaal bij de agenten op. Vernomen is dat de meisjes intussen weer van huis zijn weggelopen.

In deze zaak waren tien verdachten aangehouden onder wie de drie agenten. Na de invrijheidstelling van twee van de verdachten, zijn nog acht in detentie, omdat hun bewaring is verlengd.