Home Suriname Verdachte dubbele moord riskeert 25 jaar celstraf

Verdachte dubbele moord riskeert 25 jaar celstraf

32
0
verdachte-dubbele-moord-riskeert-25-jaar-celstraf

foto


Guillermo R. riskeert 25 jaar celstraf voor het vermoorden van de twee bewakers Armand Berensteyn en Iwan Damburg bij de Krabbenstand aan de Martin Luther Kingweg op 25 maart vorig jaar. Zijn advocaat Harold Belfor bevestigt dit. Hij zegt aan Starnieuws dat het Openbaar Ministerie (OM) gekwalificeerde doodslag bewezen acht.

Belfor geeft aan dat hij in zijn pleidooi op 29 oktober hierop zal ingaan. Guillermo R. heeft beide bewakers steekverwondingen toegebracht als gevolg waarvan zij zijn overleden. In haar requisitoir heeft het OM opgenomen dat het ontnemen van iemands leven op deze wijze dermate gruwelijk is en dat een gevangenisstraf van zeer lange duur passend en geboden is. Een dergelijk feit schokt de samenleving altijd, naast de pijn en het verdriet voor de familie van de slachtoffers.

Uit het psychologische rapport blijkt dat er een verband aanwezig wordt geacht tussen de ernstig gestoorde agressie regulatie en krenkbaarheid inherent aan de antisociale persoonlijkheidsstoornis en narcistische trekken en het plegen van de feiten. De verdachte is boos en agressief geworden en heeft dit afgereageerd op de slachtoffers. De psycholoog adviseert om indien het ten laste gelegde strafbare feit bewezen wordt, deze in verminderde mate toe te rekenen. Het OM is aan het advies van de psycholoog niet voorbijgegaan. De maximum straf voor gekwalificeerde doodslag is vijftig jaar.