Home Suriname Te korte naalden gebruikt bij prikken met Sinopharm

Te korte naalden gebruikt bij prikken met Sinopharm

28
0
te-korte-naalden-gebruikt-bij-prikken-met-sinopharm

foto

Assembleelid Stephen Tsang heeft tijdens de ‘soft launch’ van Sinopharm zich laten vaccineren op 11 juli.


Mensen die zich op 12 en 13 juli hebben laten vaccineren in de politieacademie (POC) wordt gevraagd om een 3e prik te nemen. De naalden die gebruikt zijn, blijken te kort te zijn waardoor de spier in de bovenarm mogelijk niet is bereikt. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid donderdag nadat er vragen gesteld waren hierover in De Nationale Assemblee.

Tijdens de ‘soft launch’ op 10 en 11 juli zijn ruim 3.000 mensen gevaccineerd. Toen werd ‘geleerd hoe om te gaan met het vaccin uit China’. Assembleelid Stephen Tsang (NDP) die op 11 juli is gevaccineerd, vroeg hoe het staat met de mensen die tijdens de ‘soft lauch’ de prik hebben genomen. Ramadhin had nog geen pasklaar antwoord hierop. Hij deelde mee dat een commissie onder leiding van de medicus Stephen Vrede met een onafhankelijk onderzoek bezig is. Het rapport krijgt de minister later op de dag. Er zal een persconferentie worden belegd met alle details.

De naalden die met de 100.000 doses Sinopharm waren meegestuurd door China zijn gebruikt. Ramadhin had eerder verklaard dat de aangekondigde vaccinatie in Ocer op 1 juli niet kon doorgaan, omdat de mensen eerst getraind moesten worden hoe om te gaan met het vaccin dat nieuw was voor Suriname. Het blijkt dat tijdens de trainingen niet is ontdekt dat de naalden te kort waren.