Home Suriname Huilende verdachte riskeert vier jaar celstraf

Huilende verdachte riskeert vier jaar celstraf

25
0
huilende-verdachte-riskeert-vier-jaar-celstraf

foto


Dikke tranen rolden dinsdag over de wangen van Donovan L. die in de beklaagdenbank zat. Al huilend zei hij aan rechter Duncan Nanhoe dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan twee berovingen.

Officier van justitie Rita Sitaram heeft vier jaar gevangenisstraf tegen de man gerekwireerd. Donovan L. verzocht in zijn laatste woord aan de rechter hem naar huis te sturen. Sitaram zei dat een van de berovingen bewezen is. Daarbij zou Donovan L. samen met een tot nog toe onbekend gebleven man, een vrouw hebben achtervolgd op 17 juli vorig jaar. Zij beroofden de vrouw van haar tas.

Donovan L. blijft bij zijn verklaring dat hij de vrouw niet heeft beroofd. Hij heeft ook niet gezien toen zijn ‘klant’ dat heeft gedaan. Naar zijn zeggen heeft hij een taxirit gereden voor een man. Omdat de vrouw zijn auto had aangereden, ging hij samen met de klant achter haar aan. Hij moest haar zelfs klemrijden, maar toch reed de bestuurster verder. De vrouw is bij aankomst thuis beroofd. Donovan L. zegt dat hij de vrouw de schade aan zijn auto wilde tonen, waarvoor hij haar heeft geduwd. De vrouw verklaart dat de kompaan van Donovan L. onder bedreiging van een vuurwapen haar tas heeft weggerukt.

Sitaram kwam niet tot het bewijs dat Donovan L. een man na het bezoek aan een commerciële sekswerkster heeft beroofd. Voor dat strafbare feit rekwireerde zij vrijspraak. Op 17 augustus zal de rechter vonnis wijzen.