Home Nederland Politie lost schoten bij aanhouding van man in Leeuwarden

Politie lost schoten bij aanhouding van man in Leeuwarden

32
0
politie-lost-schoten-bij-aanhouding-van-man-in-leeuwarden

Agenten hebben gisteravond in Leeuwarden schoten gelost bij de aanhouding van een man die vermoedelijk een vuurwapen bij zich had.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding binnen dat de man met een wapen in een cafetaria zou zitten. Eenmaal ter plaatse zou de verdachte hebben geschoten en er te voet vandoor zijn gegaan, meldt een politiewoordvoerster aan persbureau ANP. “De collega’s zijn vervolgens achter hem aangegaan, waarbij ook zij schoten hebben gelost.”

Via Twitter laat de politie weten dat de verdachte gewond is geraakt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is de enige gewonde.

De politie zette uit veiligheidsoverwegingen een deel van het gebied af. De verdachte werd door “een heel aantal collega’s” achtervolgd door tuinen en straten. Zo’n half uur na de melding kon de politie de man aanhouden in de Borneostraat.

Het is volgens de politiewoordvoerster nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen in de cafetaria. Zowel de politie als de Rijksrecherche onderzoeken de zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here