Home Suriname Amoksi: Samenleving nodig bij oplossen strafbare feiten

Amoksi: Samenleving nodig bij oplossen strafbare feiten

20
0
amoksi:-samenleving-nodig-bij-oplossen-strafbare-feiten

foto

Minister Kenneth Amoksi vindt het belangrijk dat er regulier overleg is tussen hem, waarnemend pg, Garcia Paragsingh en korpschef Roberto Prade. (Foto: Voorlichting Juspol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zich met waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh en korpschef Roberto Prade gebogen over aanpak van de nationale veiligheid. De justitieminister geeft aan dat bij het oplossen van de strafbare feiten, de politie de samenleving hard nodig heeft. De politie moet nauwer in contact zijn met de burger. Er wordt hard eraan gewerkt om het instituut Buurtmanagement beter gestalte te geven.

Het is traditie volgens Amoksi dat de autoriteiten op structurele basis bij elkaar moeten komen om informatie uit te wisselen, strategieën te bepalen en hoe beter richting te geven aan het veiligheidsgebeuren in het land. Ook de minpunten zijn onder de loep genomen en er zijn naar modellen gekeken hoe deze te verbeteren, meldt de afdeling Voorlichting. Er zijn ook afspraken gemaakt hoe verder het beleid uit te stippelen. Het overleg moet ertoe bijdragen dat de aanpak van de interne veiligheid steeds wordt aangescherpt.

Verder is er ook aandacht besteed aan de recente misdrijven die nog niet zijn opgelost. Hierbij noemde de minister onder andere de zaak van de drie verkoolde lijken, de wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse, de diefstal bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie en de overige strafbare feiten die de samenleving bezighouden.

 

Informatie die een bijdrage kan leveren om klaarheid te brengen in de verschillende gepleegde strafbare feiten, kan worden doorgespeeld aan het Korps Politie Suriname.