Home Suriname Mangrove geplant te Weg naar Zee

Mangrove geplant te Weg naar Zee

33
0
mangrove-geplant-te-weg-naar-zee

foto

Rotaracters planten magrovebomen te Weg naar Zee. Het gaat om een project voor de bescherming van de kust en biodiversiteit. (Foto: Rotaract club of F.R.E.S.H.)


In samenwerking met professor Sieuwnath Naipal van de Anton De Kom Universiteit van Suriname, voert de Rotaract club of F.R.E.S.H. het ‘Gradually It Can All Disappear Let’s Save The Environment and Plant Mangrove Trees’ uit. Het project moet bijdragen aan kustbehoud en bescherming te Weg naar Zee. Zondag is begonnen met het aanleggen van een mangrove aanplant. Er zijn tussen de 50 en 100 bomen geplant.

Het project draagt ook bij aan het behoud van de speciale biodiversiteit in de omgeving en opslag van koolstofdioxide. Het doel kwam tot stand door een van de zeven (7) focus gebieden van de overkoepelende organisatie Rotary International namelijk: ‘Supporting the environment’’, zegt de organisatie in een persbericht. In de tweede fase van dit project zal met beelden van deze activiteit een serie awareness video’s worden gemaakt. Hiermee wil de serviceclub anderen stimuleren ook hun bijdrage te leveren.

De Rotaract club of F.R.E.S.H. is een dochtersorganisatie van de Rotary en bestaat uit young professionals in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar. Vanaf 2010 maakt de Rotaract Club of F.R.E.S.H. zich sterk voor sociale projecten die de gemeenschap ten goede komen.