Home Suriname Aantal gekochte vaccinatiebewijzen stijgt naar 26

Aantal gekochte vaccinatiebewijzen stijgt naar 26

30
0
aantal-gekochte-vaccinatiebewijzen-stijgt-naar-26

foto


Het aantal mensen dat een Covid-19 vaccinatiebewijs heeft gekocht, groeit. De broers Witish B. (26) en Wiradj B. (24) hadden samen met de verpleegkundige Jean Pierre D. (28) verklaard dat via hen 14 personen een vaccinatiebewijs hadden ontvangen, zonder dat ze een prikje hebben gehad. De vierde verdachte, Cadoni G. (33), heeft toegegeven dat ze 12 personen, onder wie Haïtianen, heeft geronseld. Starnieuws verneemt dat de vrouw, een tolk in de Franse taal, 40 euro per persoon heeft ontvangen.

Uit het onderzoek blijkt dat een van de personen, een komediant, 70 euro zou hebben betaald voor een onrechtmatig vaccinatiebewijs. Dat bedrag was bedoeld voor de volledige vaccinatie. Eerder kwam aan het licht dat de aangehouden verpleegkundige Jean Pierre D. 14 personen zogenaamd moest vaccineren. Hij spoot het vaccin in de lucht of op de grond, maar deed alsof hij de personen had gevaccineerd.

Witish B. en Wiradj B. ontvingen bedragen tussen de 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden, voor dat zij tegen betaling een vaccinatiebewijs konden krijgen. De vrouw die de Haïtiaanse nationaliteit bezit, had geen contact met de verpleegkundige. Zij deed zaken met de twee broers. De vrouw heeft zich maandagavond aangemeld bij de afdeling Fraude. Na overleg met het Openbaar Ministerie is zij opgesloten.

Na betaling van het gevraagde bedrag, werden de mensen volgens de politie naar het drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Zij doorliepen het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Jean Pierre D. die werkzaam is bij een ziekenhuis. Hij deed alsof hij de mensen prikte met het vaccin. Na de gebruikelijke observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19 vaccinatiebewijs. De veiligheidsmaatregelen zijn intussen aangescherpt door het vaccinatieteam.