Home Suriname Politie over schietincident Julianastraat

Politie over schietincident Julianastraat

35
0
politie-over-schietincident-julianastraat

foto


Gary de Jezus Cepeda is zondagmiddag in de Julianastraat doodgeschoten. De schutter en een andere man werden kort na het voorval aangehouden. Na verhoor is Marlon D. (49) heengezonden.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat Marlon en de schutter, Steven L. (47) in een personenauto zaten die stond geparkeerd in de inrit van Steven. Op gegeven moment liep de Dominicaan Cepeda met nog een andere man naar de auto. Cepeda vroeg aan de twee personen in de auto waarom zij een woning in de straat aan het filmen waren.

Na een korte woordenwisseling zou Cepeda een greep naar de mobiele telefoon van Marlon hebben gedaan, waarop Steven een vuistvuurwapen trok en op de Dominicaan schoot. Cepeda werd in de borst geraakt. Hij rende weg van de auto, maar zakte enkele meters verder op in elkaar op het wegdek.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat het wapen waarmee Steven op Cepeda heeft geschoten, illegaal in zijn bezit was. Marlon en Steven hebben de politie gezegd dat zij dachten dat Cepeda en zijn metgezel rovers waren. Steven zit in de bak in afwachting van het verder onderzoek.