Home Suriname Belfort: Ik laat mij de mond niet snoeren; door niemand

Belfort: Ik laat mij de mond niet snoeren; door niemand

32
0
belfort:-ik-laat-mij-de-mond-niet-snoeren;-door-niemand

foto

Assembleelid Edward Belfort: “Ik ben voor niemand bang”.


Assembleelid Edward Belfort (ABOP) is niet van plan zich de mond te laten snoeren, ook al maakt zijn partij deel uit van de coalitie. “Het volk heeft op mij gestemd. Ik zal de belangen van het volk blijven behartigen, want er is veel mis in het land. Er zijn beloften gedaan door de leiders aan het volk, daarom hebben mensen ook gestemd op de partijen. Er zou verlichting komen. Er is geen sprake van w’o set’ en, terwijl daarom het volk is gevraagd om te stemmen”, zegt Belfort in gesprek met Starnieuws. Integendeel gaan de prijzen dagelijks de lucht in. “Ik erger mij mateloos aan de ellende in het land.

“Ik ben niet van plan een aparte fractie op te richten. Ik ben gekozen op de lijst van de ABOP en ik zal in de fractie blijven”, antwoordt Belfort op een vraag. De politicus merkt op dat hij geprobeerd heeft zijn stem binnen de partij te laten horen. “Maar het is praten tegen dovemansoren”. Belfort merkt op dat vóór de verkiezing wel naar zijn op- en aanmerkingen werden geluisterd. “Maar nu mensen eenmaal aan de macht zijn, hebben ze niks te maken met anderen. Macht is een verschrikkelijk ding”. Belfort wijst er op dat VHP-voorzitter Chan Santokhi dag in dag uit stad en land afliep om het volk te ontmoeten. Maar nu hij president is, heeft hetzelfde volk het veel moeilijker met de verhogingen van brandstof, goederen in de winkels, de stroomtarieven en andere zaken.

De volksvertegenwoordiger voert aan dat Santokhi ook tegen de gang naar het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) was. Er zouden miljarden diaspora-kapitaal naar Suriname komen. Volgens Belfort zijn er genoeg opties en de gang naar het IMF was niet nodig. “Maar men luistert niet naar mijn adviezen. Ik had ook geadviseerd wat er moet gebeuren met Surfin NV. Er is niet geluisterd en nu heeft KKF zelf gesteld dat de nietigheid van de NV bij de rechter moet worden opgeheven”. Belfort blijft erbij dat er consequenties moeten volgen tegen de ministers Armand Achaibersing en Albert Ramdin. De juiste procedure is niet bewandeld bij de oprichting van Surfin. “Alles is in het geheim gebeurd. De zaak is uitgelekt waardoor het maatschappelijke kapitaal niet meer geplaatst is. Maar de NV bestaat er nog steeds. De president kan het niet afdoen met het argument dat het om een particulier gaat, want twee ministers zijn erbij betrokken en de NV is voor de Staat opgericht”, beklemtoont de volksvertegenwoordiger.

Over partijgenoot Diana Pokie die volgens hem onder dwang haar ontslag als minister van Grondbeleid en Bosbeheer heeft moeten indienen, zegt Belfort dat hij dat afkeurt. Pokie heeft twee termijnen gezorgd voor een zetel voor de partij. Eerder is de partij opgekomen voor Alice Amafo die in ongenade was gevallen bij de toenmalige president Desi Bouterse. “Maar nu heeft de partij Diana Pokie als een baksteen laten vallen. Mensen hebben de opdracht gekregen om niet met haar te praten, maar ik heb gewoon contact met haar. Ik ben een vrij mens en niemand maakt mij bang. Ik praat met wie ik wil”, stelt Belfort.

De politicus heeft er een zwaar hoofd in dat ABOP-fractieleider Dinotha Vorswijk een goede beurt zal maken op het ministerie dat bijzonder problematisch is. Er is volgens hem iemand op het ministerie nodig die veel kennis heeft van juridische zaken. Zij moest volgens Belfort gewoon in De Nationale Assemblee zijn gebleven. Hij merkt op dat zelfs de NDP met 26 zetels diverse ministers heeft moeten verwisselen op het ministerie. “Het is een problematisch ministerie en je moet stevig in je schoenen staan”. Belfort zegt dat hij geen enkele functie ambieert. Hij blijft in De Nationale Assemblee en zal zich kritisch blijven opstellen, “want daarvoor heeft het volk op mij gestemd. Ik ben niet bang voor niemand”.