Home Suriname Allerlei (10)

Allerlei (10)

54
0
allerlei-(10)

foto


Over mezelf, de schrijver

In feite zit schrijven niet in mijn genen. Maar omdat er vaak een loopje genomen wordt met mijn intelligentie door vooral notabelen, ben ik geprikkeld om nóg meer te schrijven dan voorheen. Als ik schrijf ‘praat‘ ik namens mezelf; dus gebruik de ‘ik’, ‘mij’ en ‘mijn’ vorm zoveel als mogelijk.  

Ik heb geen kennis van het BuPo verdrag, Neurenberg code etc etc en wil ook geen ellenlang verhaal van het internet  overschrijven, maar ben wel in staat een rationele beoordeling te maken van een heleboel zaken. Ook wil ik de zwijgzame meerderheid prikkelen om te PROTESTEREN tegen scheve zaken, maar… maar… niet middels bedreigingen met wapens, niet middels hekwerken kapot te schudden, niet middels de straat op te gaan met of zonder werkgevers motorrijtuigen maar middels DE PEN; pennenvruchten zijn óók een graadmeter. Inderdaad zijn er vele scheve zaken bijv. verdergaande illegale houtkap ofschoon stopgezet door het bevoegde gezag.

Gracia Wolff heeft haar stem schor gezongen met ‘Heb hart voor Suriname’; een lied met een meesterlijke inhoud (naar mijn leken oren) en nog steeds actueel. In feite moet elk tv- en radiostation dit lied 3x daags afdraaien.

Kapitale Delicten

Hier hoef ik in principe geen woorden meer aan vuil te maken. Borrelpraat no 671 heeft dit al gedaan door aan te geven dat heel belangrijke zaken in een kartonnen (mijn bewoording) kast in een politiebureau worden opgeslagen.

Een schrijver is op 20-07-2021 op deze nieuwssite, dieper ingegaan op dit onderwerp. Als aanvulling op het artikel wil ik zeggen dat ik het bij een misdaadverslag van het KPS bedroevend en belachelijk vind dat ik het moet doen met de initialen S.R., K.K., R.S. etc., terwijl de Surinaamse ‘ Peter R.‘s’ de CBB namen kennen en ook meteen wereldkundig maken.   Attitude


I.v.m. één of andere verkiezing binnen het KPS hoorde ik ergens op een radiostation enkele politiemannen praten over de teloorgang van het KPS; gelukkig zijn er nog ECHTE politiemannen in het Korps.

Alweer prietpraat

Op 13-07-2021 hoorde ik een notabele zeggen dat er ook al gewacht wordt op inspiratie van de regering om te gaan vaccineren. Hiermee wordt gewoon het niveau aangegeven van de eigen ontwikkeling. Alweer prietpraat tbv de volgelingen. Jammer genoeg is deze notabele ‘familie’ van de helft van mijn genen.

Min VG

Yesss dokter, no wan buru ne begi kaw fu nyan grasi.

Mie è pina

Ik kijk vaak naar beelden over de inwoners van Bangladesh, Shri Lanka, Ethiopië en zie dan aan hun postuur wat pinaren precies is.

Verpleegkundigen

In een vorig artikel heb ik als ongevraagd advies opgegeven en ook de reden: protesteer maar ga de straat NIET op.

Haast alle vormen van misdaad zijn al overgewaaid naar ons land. In andere landen rijden haters in op zelfs niet-protesterenden, genoeg voorbeelden en in feite  is dit ook al in ons land gebeurd; enkele politieagenten kunnen dit nog navertellen. Als ik goed gezien heb stonden jullie niet zo lang geleden als een grote groep op een drukke verkeersweg als prooi voor een hater en jullie instructeurs stonden dan veilig aan de kant.

Nogmaals mijn gemeend advies: gaan jullie niet zeuren op straat. Neem de gewapende machten niet als voorbeeld, want zij weten (hopelijk) precies hoe de misdaad haarfijn te analyseren en dan ook effectief de kop in te drukken. Er zijn genoeg andere methoden om jouw misnoegen kenbaar te maken.

Diaspora

Bedankt  mijnheer Robby Makka voor uw insteek op 25-07-2021 op deze nieuwssite. Elkeen met een normaal verstand begrijpt de ondertoon van de inhoud. U kennende, zijn de getallen niet uit uw duim gezogen.  Alleen mensen van uw niveau, dus zonder prietpraat, kunnen Suriname uit de puinhoop helpen.

Herkeuring en WAM

Waaat flink opgetrokken. Nu nog meer ongekeurde en onverzekerde motorrijtuigen op de weg. Ik zie met mijn a technische ogen al een tijd lijnbussen en afgeschreven militaire trucks vol bauxietvuil met slechte remmen. Natuurlijk kan ik dit beoordelen aan de hand van de  afstand die ze aanhouden t.o.v. hun voorrijder en ook de vertraging na ‘ afremmen’. Na de verhogingen zullen ze nog meer slechte ‘organen’ hebben. Trouwens hoe komen ze door de jaarlijkse keuring?

T.Sanches