Home Suriname Total lockdown op Ied-Ul-Adha, 20 juli

Total lockdown op Ied-Ul-Adha, 20 juli

14
0
total-lockdown-op-ied-ul-adha,-20-juli

foto


Ied-Ul-Adha (offerfeest) valt op dinsdag 20 juli. Die dag is gelijkgesteld met de zondag. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat dinsdag total lockdown geldt.

Er mag wel geslacht worden bij de moskeeën. “Met toestemming van de president kan er voor de personen die rituele handelingen willen verrichten, dispensatie worden aangevraagd voor die dag,” zegt de bewindsman.

Dispensatie kan worden aangevraagd door de moskeeën bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bij het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden. Er moet worden aangeven wie er gaat slachten en wie het vlees gaat rondbrengen.

“Ik ben tevreden met het besluit dat voor die dag total lockdown geld want wij leren in het geloof: Wie één mensenleven redt is alsof hij de totale mensheid heeft gered… Wie één mensenleven laat vergaan is alsof hij de hele mensheid heeft laten vergaan”, merkt de bewindsman op.