Home Suriname Veroordeelde 5 diefstallen nog 5 maanden vast

Veroordeelde 5 diefstallen nog 5 maanden vast

17
0
veroordeelde-5-diefstallen-nog-5-maanden-vast

foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft Orlando G. maandag schuldig bevonden aan vijf diefstallen. Zij heeft hem gevonnist tot tweeënhalf jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar.

Orlando G. hoorde het vonnis aan en was geïnteresseerd hoe lang hij nog in detentie moet doorbrengen. Hem werd voorgehouden dat hij nog vijf maanden in gevang zal blijven. Gedurende zijn detentie wordt hij begeleid door de Forensische Maatschappelijke Zorg en het Psychiatrisch Centrum Suriname.

De veroordeelde had een bromfiets gestolen, omdat hij geld nodig had om drugs te kopen. Hij gaf de bromfiets daarna terug aan de benadeelde. De rechter acht bewezen dat de man het vervoersmiddel van een ander heeft gestolen. De verdachte wees de locatie aan waar hij de diefstal had gepleegd. Ook stal hij zijspiegels van een auto die geparkeerd stond. De strafbare handelingen zijn op camerabeelden te zien. Eveneens is bewezen dat hij orchideeën heeft gestolen om te verkopen. Orlando G. bekende dat hij goederen uit een woning heeft gestolen.