Home Suriname Na total lockdown rechtszaken weer uitgesteld

Na total lockdown rechtszaken weer uitgesteld

15
0
na-total-lockdown-rechtszaken-weer-uitgesteld

foto


Na een total lockdown van ruim twee weken, is maandag weer een hervatting geweest van de behandeling van strafzaken. Het heeft echter geen goed verloop gehad, want het bleek dat een politieman die is ingedeeld bij de Parketwacht, besmet is geraakt met Covid-19.

Rechter Cynthia Valstein-Montnor besloot om alle strafzaken uit te stellen met uitzondering van die waarin zij vonnis moest wijzen. Politieambtenaren van de Parketwacht, zijn ondersteunend bij de behandeling van zaken ter terechtzitting. Zij zorgen onder meer ook voor aanvoer van verdachten vanuit de verschillende cellenhuizen naar het gerechtsgebouw.

De politiemannen van Parketwacht, die tijdens hun werkzaamheden contact hebben gekregen met hun besmette collega, zijn eveneens in quarantaine. Het overige deel van de ambtenaren werkt door.