Home Suriname Copa America: Argentinië verlaat oude rivaal Uruguay

Copa America: Argentinië verlaat oude rivaal Uruguay

23
0
copa-america:-argentinie-verlaat-oude-rivaal-uruguay

foto

Guido Rodriguez viert zijn openingstreffer tegen Uruguay. Hij werd aangespeeld door Lionel Messi. (Foto: Yahoo)


Argentinië heeft zijn tweede groepswedstrijd gewonnen van de Uruguayanen. Een vroeg doelpunt in het eerste kwartier werd goed verdedigd door de mannen van bondscoach Lionel Scaloni. Argentinie gaat nu samen met Chili, die eerder op de avond zijn duel tegen Bolivia won, aan kop in Groep B met vier punten uit twee wedstrijden.

De Argentijnen zijn niet van plan de score van hun eerste groepswedstrijd (1-1) te herhalen. Ze hebben slechts een doel voor ogen, zoveel mogelijk doelpunten scoren in de kortst mogelijke tijd. Lionel Messi krijgt al vroeg kans om vrij te lopen, maar zijn pass wordt slecht verlengd.  Een kopbal wordt keurig opgevangen door Fernando Mustera. Ook Emiliano Martinez wordt op scherp gezet door de Uruguayanen. Argentinië speelt sterk aanvallend. Gedwongen in de verdediging kunnen Luiz Suarez en co slechts met flitsen komen. Het is Messi die na een korte hoekschop voorzet voor Guido Rodriguez die vervolgens de bal binnen kopt, 1-0.

Rodriguez lijkt Cavani neer te halen in het strafschopgebied. Arbiter Wilton Sampaio laat doorspelen en vindt het niet nodig om de VAR erbij te halen. Cavani blijft liggen, terwijl de bal uitgespeeld wordt op Uruguayaanse helft. Tot echte kansen komt het niet meer, en gaat Suarez nog steeds klagend over ‘de overtreding op Cavani’ de kleedkamer in.

Uruguay lijkt vastbesloten om iets meer uit het duel te halen. Martinez moet zich tot het uiterste inspannen om een venijnig schot uit zijn doel te houden. Onzuivere passes, balverlies breken de Uruguayanen op. Ze raken gefrustreerd, worden fysiek en verzamelen gele kaarten. Tot scoren komt het niet meer, maar Argentinië heeft genoeg aan de vroege goal om zijn oude rivaal te verslaan.