Home Suriname ABLAZ eist betaling Volksgezondheid uiterlijk 22 juni

ABLAZ eist betaling Volksgezondheid uiterlijk 22 juni

34
0
ablaz-eist-betaling-volksgezondheid-uiterlijk-22-juni

foto


Minister Amar Ramadhin heeft tot uiterlijk 22 juni de tijd gekregen van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) het afkoopbedrag voor de dienstjaren 2019 en 2020 te storten. Over het voorstel dat de bond gedaan heeft, moet Ramadhin nog antwoord krijgen van zijn collega van Financiën & Planning.

De algemene ledenvergadering van de ABPLAZ heeft besloten dat bij het uitblijven van de overmaking van het geld de leden zich op woensdag 23 juni naar de minister begeven om hun eis kracht bij te zetten. Zij zijn van mening dat juist degenen die zich extra inzetten, een stiefmoederlijke behandeling krijgen. De bond vindt dat het voorstel dat gedaan is op 27 mei aan de minister, overgenomen moet worden.

In een schrijven naar de bond op 16 juni heeft de minister updates gegeven. Zo is er een concept voor het overlegorgaan naar de bond gestuurd. De problematiek SZF moet nog met de onderraad van de regering worden besproken. De ontheffingen zijn doorgeleid naar het directoraat Politieke- en Beleidsaangelegenheden, alwaar het traject zal worden afgehandeld.    

Over de onderbezetting zijn de profielen en de aantallen van het benodigde personeel ontvangen door de minister van Volksgezondheid. Hiervoor zal er een ministeriële sollicitatieronde volgen. Voor wat de financiële injectie betreft heeft de regering besloten deze aan alle ziekenhuizen te geven. In het schrijven is het bedrag niet aangegeven.

Dit heeft tot grote ergernis bij de leden geleid. Zij hebben nu geëist dat het voorstel wordt overgenomen en er uiterlijk op dinsdag 22 juni 2021 wordt gestort.