Home Suriname Copa America: Gastheer ontdoet zich vlot van Peru

Copa America: Gastheer ontdoet zich vlot van Peru

18
0
copa-america:-gastheer-ontdoet-zich-vlot-van-peru

foto

Neymar viert zijn goal nadat hem kort daarvoor een strafschop was geweigerd.


Gastheer Brazilië heeft zich vrij makkelijk ontdaan van Peru in Rio de Janeiro. Peru heeft zich kranig verdedigd in zijn eerste wedstrijd in Copa 2021, maar de Brazilianen wisten herhaaldelijk door hun defensie heen te breken. Verder dan enkele pogingen op doel van Ederson Moraes is het niet gekomen. De Braziliaanse goalie had een rustige avond, in tegenstelling tot Pedro Gallese die zijn netten vier keer zal trillen. Brazilië heeft nu zes punten uit twee wedstrijden in B.

De eerste goed opgebouwde aanval resulteert in de openingstreffer van Brazilië. Eerst aftastend en dan wordt Alex Sandro Lobo Silva na een mooie combinatie aangespeeld door Gabriel Jesus. Silva knalt binnen bij Gallese en zet Peru al vroeg op achterstand. Fabinho (Fabio Tavares) trapt een rebound van een hoekschop keihard naar het doel, het leder gaat naast. Beide ploegen spelen gemoedelijk, met enkele flitsen van de Brazilianen. Peru creëert niet echt een goede kans.

Brazilië en Peru hebben stonden in Copa America 2019 tegenover elkaar in de finale. Brazilië won de cup. Voor Peru was het de eerste wedstrijd in dit toernooi. Eerder op de dag namen Venezuela en Colombia het tegen elkaar op. Het bleef 0-0.

Hetzelfde spelbeeld is er na de rust. Tot het erop lijkt dat Neymar wordt neergehaald in het strafschopgebied. Terwijl Neymar zich achter de bal op de stip plaatst, kijkt de arbiter herhaaldelijk naar de beelden van elke beschikbare hoek. Na minuten beslist hij dat er geen sprake is van een strafschop. Het blijft 1-0. Maar het duurt niet lang voordat Neymar toch mag aantekenen voor doel. Hij krijgt alle ruimte van de defensie, keert zich met de bal die Frederico Santos hem aanspeelt en schiet binnen, 2-0. De spits gaat op zoek naar een tweede voor de avond. Hij vindt zijn weg naar het Gallese, maar zijn schot gaat met nog een kwartier te spelen langs het doel.

Neymar en co blijven het proberen. Een schot dat in het derde doelpunt moest resulteren, wordt op prachtige wijze weggewerkt door Gallese. Waar Roberto Firmino faalt, mist Soares Everton niet. Op de prachtige combinatie van de Brazilianen, heeft Peru geen antwoord. Ook Richarlson krijgt zijn kans die bij de rebound vanop de grond toch binnen trapt, 4-0 in blessuretijd.