Home Suriname 3 personeelsleden DNA positief getest; gebouw ontsmet

3 personeelsleden DNA positief getest; gebouw ontsmet

25
0
3-personeelsleden-dna-positief-getest;-gebouw-ontsmet

foto

Het gebouw van De Nationale Assemblee is donderdagavond ontsmet. Drie personeelsleden zijn gisteren positief getest op het coronavirus. (Foto: DNA)


Het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is donderdagavond ontsmet. Drie personeelsleden bleken positief te zijn getest op het Covid-virus. Assembleevoorzitter Marinus Bee antwoordt op een vraag van Starnieuws dat later op de dag weer iedereen die het gebouw binnenkomt, een sneltest zal ondergaan. Er is ook een instructievergadering met het personeel gepland voordat de begrotingsbehandeling wordt hervat.

Diverse personeels- en Assembleeleden hebben hun bezorgdheid kenbaar gemaakt over de besmettingen. Naast de drie personeelsleden zijn ook drie parlementariërs besmet met het coronavirus. Bee zegt dat nagegaan wordt hoe de veiligheid verder wordt opgevoerd. Een van de opties is dat de mobiele unit van het Bureau Openbare Gezondheidszorg eerder komt om mensen te testen, nog voordat ze in het gebouw gaan.

De Assembleevoorzitter merkt op dat het belangrijk is dat voordat de vergadering begint eenieder getest wordt. Er is voorlopig geen andere keus dan door te gaan met de sneltest en alle maatregelen die getroffen zijn om mensen te beschermen.

De begroting 2021 en het Herstelplan 2020-2022 worden in marathonzittingen sinds dinsdag behandeld. Deze documenten moeten deze maand nog worden goedgekeurd, zoals afgesproken met het Internationaal Monetair Fonds. Ze maken deel uit van de voorwaarden die gesteld zijn, voordat het bestuur van het IMF definitief goedkeuring kan geven aan het uit te voeren programma. Een zwevende koers en geen monetaire financiering meer, zijn de andere eisen. De vergadering wordt vandaag om 10 uur hervat. De Nationale Assemblee is nog steeds aan het woord in de eerste ronde.