Home Suriname Copa America: Colombia heeft eerste drie punten binnen

Copa America: Colombia heeft eerste drie punten binnen

20
0
copa-america:-colombia-heeft-eerste-drie-punten-binnen

foto

Een doorbraak van Moises Caicedo wordt goed uit verdedigd door de Colombiaanse verdediging. Colombia houdt vast aan zijn 1-0. (Foto: Reuters)


Colombia heeft op de eerste speeldag van Copa America 2021 zijn eerste drie punten binnen. De ploeg won met het kleinste verschil van Ecuador. Het was de tweede wedstrijd in poule A. Eerder op de dag won gastheer Brazilië zijn openingswedstrijd overtuigend met 3-0 van Venezuela.

De wedstrijd in poule A tussen Colombia en Ecuador begon aftastend. In balbezit had Colombia een klein evenwicht in de eerste helft, waar het eerste goede schot op doel meteen raak was. Het was Edwin Cardona die kort voor de rust de ban brak, na een mooie combinatie met Félix Borja. De netten trilden voor de eerste keer in het duel in de Braziliaanse Arena Pantanal. Colombia ging met voorsprong de rust in.

Ecuador begint met goede voornemens aan de tweede helft en drukte de Colombianen volledig in de verdediging. Naarstig op zoek naar de gelijkmaker, krijgt Colombia de tijd niet om een aanval op te bouwen. Ze houden stand tegen de vastberaden Ecuadoranen. De afronding bij de Ecuadoraanse ploeg liet te wensen over. Ze wist wel kansen te creëren, maar tot scoren kwam het niet.

Morgen worden twee wedstrijden in poule B afgewerkt. Argentinië komt tegen Chili uit en Paraguay treft Bolivia.