Home Suriname Copa America: Brazilie verslaat Venezuela

Copa America: Brazilie verslaat Venezuela

17
0
copa-america:-brazilie-verslaat-venezuela

foto

Brazilië heeft, zoals velen het hadden verwacht, de openingswedstrijd gewonnen van Venezuela. De zuiderburen hebben 3 doelpunten gescoord en hebben hun eigen doel schoon weten te houden. (Foto: Reuters)


De Copa America is ondanks veel ruis vandaag van start gegaan in het Estadio Nacional de Brasilia. Gastland Brazilië nam het op tegen Venezuela. Zoals we het van de ‘Gele kanaries’ gewend zijn, domineerden ze de ontmoeting en dreven de tegenstander terug op de eigen helft. Na een 1-0 ruststand, won Brazilië de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Vanaf de start ging Brazilië in de aanval en keek niet meer achterom. Al binnen vijf minuten nam het gastland de leiding via verdediger Marquinhos:1-0. Hoewel er daarna heel wat kansen werden gecreëerd, konden de Brazilianen niets meer aan de stand toevoegen in deze speelperiode. Venezuela verdedigde met hand en tand en slaagde erin de achterstand tot een minimum te beperken in de eerste 45 minuten.

Na de pauze ging Brazilië dringender op zoek naar nog een doelpunt, maar het zou tot de 64e minuut duren voordat sterspeler Neymar vanaf de witte stip het net vond: 2-0. Venezuela deed er alles aan om een beter resultaat neer te zetten, echter mocht het niet baten. De ingevallen Gabriel Barbosa deed op aangeven van Neymar de wedstrijd in de 89e minuut op slot: 3-0

Mireille Hoepel