Home Suriname EK: Italië sloopt Turkse defensie

EK: Italië sloopt Turkse defensie

19
0
ek:-italie-sloopt-turkse-defensie

foto

De Italianen dolblij met het eerste doelpunt. Daarna scoorden ze nog 2 doelpunten. (Foto: Uefa.com)


In het Olympisch stadion te Rome (Italië) is het Europees Kampioenschap ten overstaan van 16.000 supporters van start gegaan. Gastland Italië nam het in het openingsduel op tegen Turkije. Onder leiding van arbiter Makkelie wist Italië zich na een 0-0 ruststand, met 3-0 te ontdoen van het stug verdedigende Turkije.

De Turken probeerden vanuit een gesloten verdediging te loeren op de counter, maar haalden bakzeil met hun speelwijze. De Italianen zochten nadrukkelijk de aanval op, maar konden in de eerste speelperiode hun dominantie niet tot uitdrukking brengen op het scorebord. Insigne, Immobile en Chiellini zagen hun inzet niet het gewenste resultaat opleveren. Na 45 minuten was de stand ongewijzigd: 0-0.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld met een sterk aanvallend Italië dat Turkije steeds verder terugdrong. Het offensief van Italië werd beloond toen Berardi zijn voorzet via een eigen doelpunt van Merih Demiral, in het Turkse doel zag verdwijnen. Turkije bleef verdedigen en riep daarmee het onheil over zich. Italië bleef met genoegen het initiatief nemen en Ciro Immobile verdubbelde de score na ruim een uur spelen. Lorenzo Insigne deed de wedstrijd op slot toen hij het cadeautje van doelman Uğurcan Çakır  in de 79ste minuut, dankbaar uitpakte: 3:0.

Mireille Hoepel