Home Suriname 71 Covid-doden in 9 dagen; 272 nieuwe besmettingen

71 Covid-doden in 9 dagen; 272 nieuwe besmettingen

20
0
71-covid-doden-in-9-dagen;-272-nieuwe-besmettingen

foto


10 personen hebben sinds de Covid-19 update dinsdagavond het leven gelaten. 1 patiënt is gisteravond overleden in het Diakonessenhuis en vandaag zijn 2 doden in dit ziekenhuis te betreuren. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn 3 patiënten overleden, 1 in ’s Lands Hospitaal, 1 op de Spoedeisende Hulp, 1 in Academisch Ziekenhuis Paramaribo en 1 zieke heeft thuis de geest gegeven. Het aantal doden in juni is omhooggeschoten naar 71. In Suriname zijn 373 levens te betreuren door deze zeer besmettelijke ziekte.

272 personen zijn positief getest op Covid-19. Er zijn 656 swabs afgenomen. Hiervan zijn 384 negatief. Van de geteste personen is 41.5% positief. De meeste besmettingen worden in Paramaribo en Wanica geregistreerd. In Commewijne, Nickerie/Apoera, Saramacca en Para is er ook een toename te bespeuren.

Starnieuws verneemt dat in Nickerie (westen) sprake is van een alarmerende situatie. Het Mungra Medisch Centrum is overvol. Hetzelfde geldt ook voor het Staatslogeergebouw en het VHP-centrum. In Nickerie zijn vandaag 16 nieuwe besmettingen vastgesteld, in Apoera 8 en in Coronie 1. Mensen in Apoera zijn thuis in isolatie. 11 besmette personen wachten nog op een plek.

Op de Intensive Care Units in diverse ziekenhuizen worden 36 zieken behandeld. 220 patiënten zijn opgenomen in de zorginstellingen, terwijl 1.900 geïnfecteerden in isolatie zijn. Vandaag zijn 214 personen genezen verklaard.