Home Nederland Hoofd naar binnen gegooid bij stemlokaal in Noord-Mexico

Hoofd naar binnen gegooid bij stemlokaal in Noord-Mexico

51
0
hoofd-naar-binnen-gegooid-bij-stemlokaal-in-noord-mexico

In Mexico, waar verkiezingen aan de gang zijn, is bij een stemlokaal in de stad Tijuana een afgehakt hoofd naar binnen gegooid. Ook werden in de buurt van het stemlokaal plastic tassen gevonden, waarin onder meer afgehakte handen zaten. Dat melden de lokale autoriteiten in de stad, die grenst aan de Verenigde Staten.

De man die het hoofd naar binnen gooide rende na zijn actie weg, maar het is niet duidelijk of hij ook is gearresteerd. Of het geweld verband houdt met de stembusgang, is niet duidelijk.

De verkiezingen in Mexico, die onder meer gaan over alle 500 zetels in het lagerhuis, verschillende gouverneurschappen en duizenden lokale machtsposities, waren een van de bloedigste ooit. Uit onderzoek van het Mexicaanse onderzoeksbedrijf Ettelekt blijkt dat zeker 91 politici voorafgaand aan de verkiezingen zijn vermoord.

Over de uitslag van de verkiezingen is nog niets bekend. Ruim 93 miljoen Mexicanen kunnen hun stemmen uitbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here