Home Suriname Allerlei (6)

Allerlei (6)

46
0
allerlei-(6)

foto


MOT in OMT?

Voor mij en enkelen die ik met mijn ‘eigen mond’ (komisch gezegd) heb gesproken, zijn er vanuit de buitenwacht geen klachten over de organisatie van het Covid-19-/vaccinatiegeheel. Dus schokkend te lezen als zou er MOT zijn in het OMT en overige teams juist nu de status van Suriname op PAARS staat.

Nogmaals dank

Aan alle werkers, van laag tot hoog, in het zorgsysteem nogmaals mijn dank. Óók dank aan de chauffeurs en bijrijders van de zuurstoftrucks; in feite zijn u en uw productiemedewerkers net zo belangrijk als de overigen. En mocht u eens om wat voor redenen dan ook staken of protesteren laat de trucks dan staan in de garages van de eigenaar; U krijgt dan van mij een cijfer hoger dan 10; zo dit bestaat.

Covid-19-voorlichting nog steeds onvoldoende?

Als er zoveel  tv en radiostations zijn, mist men makkelijk een programma. Het Covid-19-journaal heb ik vaker gehoord in een taal die ik niet versta. Trouwens het ‘Wereldnieuws in Beeld’ is ook een vorm van voorlichting.Notabelen


Soms/vaak vraag ik mij af wat er hapert aan sommige notabelen.

Eentje vindt dat een dc eerst een Covid-19 babbel-krutu moest houden alvorens actie te ondernemen. In een acute situatie is er geen tijd voor gebabbel;  er is a-la-minute handelen geboden. I.p.v.  de toestand van ‘full lockdown’ of ‘afgrendeling’  of ‘nood’ of  hoe ook deze toestand te beschrijven middels een ellenlang Grondwet verhaal, zou het beter zijn geweest  een uitvoerbaar plan van aanpak tijdig op tafel te leggen; had de dc meer aan.

Dc, uw actie is prima.

Een ander, die drs in landbouw en veeteelt is,  gaf af op zijn minister van O.W. , die civiel technisch ingenieur is (gaf dit eens zelf aan), dat  o.a. de aanpak van de wateroverlast onjuist is. Gelukkig zei hij niet dat de directeur van de Meteodienst de hevige regens uitlokt, want dan zou ik echt denken dat hij af en toe last heeft van dementie.

Enkelen vinden dat de president van de Republiek Suriname het Covid-19 management zelf moet doen. Zou de president ook dagelijks de inventarisatie van de vaccins moeten doen? Ineens hebben ze voor alles de beste oplossingen in hun aktetas kunnen vinden.

Protest

Op donderdag 20-05-2021 zag ik op tv een verslag van  een protest. Als ik mot heb met mijn werkgever, is het correct dat ik de MOTORRIJTUIGEN VAN HEM inzet als deel van een protest? Mogelijk hebben juristen een reactie hierop. Over de massa op de been op 20-05-2021, maakte een woordvoerder enkele dagen hierna via de tv mij wijs dat alle Covid-19 regels toen in acht zijn genomen;  hij ging er waarschijnlijk vanuit dat mijn brillenglazen op die dag beslagen waren.

Een aantal weken geleden riep een vrouwelijke schreeuwer via deze nieuwssite mensen op om de straat op te gaan (bekende methode?) om te protesteren tegen de Covid-19-regels.  Waarschijnlijk ging deze schreeuwer er vanuit dat het hout in de 100 containers voorlopig voldoende is om crematieplekken  op te zetten op een grote open vlakte.Prijzen de lucht in


Regelmatig wordt er terecht geklaagd over de prijzen. Ik denk dat velen van de klagers een auto bezitten, maar hoevelen klagen over de WAM-premie die elk jaar verhoogd wordt?; op 1 hand te tellen.

De klagers, de holle schreeuwers, de vechtersbazen, de geweldenaren weten bliksemgoed waar ze hun beklag moeten doen maar zijn waarschijnlijk ook bang voor de stoere, angstaanjagende, zwart bebrilde gezichten van de ‘ringfencers’.

Vakbondsleider tevens beleidsadviseur

Ook nog  vakbondsleider tevens personeelschef. Wie heeft in Godsnaam deze wantoestand geschapen?

Op zondag 23-05-2021 omstreeks 12:45 uur beluisterde ik de exposé van een  oude politieagent – hij gaf dit  zelf aan –  aandachtig. Het onderwerp ‘vakbondsleider tevens personeelschef’, was onderdeel van zijn exposé. Onbewust schoot het woord ‘anarchie’ die nu heerst in Suriname, mij te binnen. Jammer dat zulke politiemannen van goede kwaliteit al met pensioen zijn of overleden zijn.

Wan nyun modo

Enkele tv-presentatoren ratelen hun tekst zodanig dat ze soms zelf over deze struikelen.

Voor de 3e keer ongevraagd advies

President van Suriname, mocht u het vergeten zijn vraagt u dan aan de ambassadeur van  de U.S.A., op welke  afdoende wijze Ronald Reagan zich heeft ontdaan van kwellende steentjes  in zijn schoenen.

T.Sanches