Home Nederland China stuurt eerste vrachtraket naar eigen ruimtestation

China stuurt eerste vrachtraket naar eigen ruimtestation

25
0
china-stuurt-eerste-vrachtraket-naar-eigen-ruimtestation

Een Chinese vrachtraket is op weg naar het Chinese ruimtestation in aanbouw Tiangong. De onbemande raket, die werd gelanceerd vanaf het eiland Hainan, heeft spullen aan boord die na aankomst automatisch worden overgeladen naar het ruimtestation.

De kernmodule van het station werd een maand geleden in een baan rond de aarde gebracht. Eind volgend jaar moet het ruimtestation Tiangong (Hemels Paleis) klaar zijn. In de tussentijd staan er vele onbemande en bemande vluchten gepland om de bouw te voltooien en het station in gebruik te nemen.

Bekijk hier de lancering van de raket:

De lancering van de vrachtraket, genaamd Tianzhou (Hemels Vaartuig) 2, stond gepland voor afgelopen week, maar werd vanwege technische problemen uitgesteld. Nu is alles goed gegaan, zegt het Chinese persbureau Xinhua.

Aan boord zijn voorraden en brandstof, ter voorbereiding op de eerste bemande vlucht naar Tiangong in juni. Dan gaan drie astronauten (ook wel taikonauten of yuhangyuan genoemd) naar het ruimtestation voor een verblijf van drie maanden. In het najaar volgen drie nieuwe astronauten. Tussendoor vindt er nog een onbemande vrachtvlucht plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here