Home Suriname President ontvangt SPB, na gesprek vp/DNA-voorzitter

President ontvangt SPB, na gesprek vp/DNA-voorzitter

64
0
president-ontvangt-spb,-na-gesprek-vp/dna-voorzitter

foto

Politieagenten op straat bij het Kabinet van de President. Er wordt gewacht op het gesprek dat president Chan Santokhi zal voeren met het SPB-bestuur. (Foto’s: René Gompers)


Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) is ontvangen door vicepresident Ronnie Brunswijk en Assembleevoorzitter Marinus Bee in het Assembleegebouw. Daar is afgesproken dat president Chan Santokhi het bestuur van de SPB zal ontvangen. Een groep demonstranten onder leiding van Siebrano Pique is daarvoor naar het Kabinet van de President getogen. Er werden leuzen gescandeerd als ‘weg met Chan’ en ‘a koers e gi unu mankeri’.

De SPB heeft een aantal eisen waarover met de regeringstop wordt gesproken. De ziekenzorgverzekering, bevorderingen en aanpassing van het salaris zijn enkele van de punten. De SPB-leden staan op straat en wachten op het tijdstip van 12.00 uur. Dan zal de president een delegatie van de bond ontvangen.

In de stromende regen wordt er gewacht. De gemoederen van de burgers die protesteren, zijn behoorlijk verhit. Er zijn veel verwensingen geuit aan het adres van de president. Op gegeven moment werd er ook met flessen gegooid. De militairen die het kabinet bewaken, hebben versterking gekregen. De politie die in protest is, heeft niet opgetreden. De Covid-maatregelen zijn gesneuveld bij deze actie.

De groep onder leiding van Siebrano Pique bij het Kabinet van de President.