Home Suriname Volksgezondheid plant grootscheepse vaccinatiecampagne

Volksgezondheid plant grootscheepse vaccinatiecampagne

21
0
volksgezondheid-plant-grootscheepse-vaccinatiecampagne

foto

Een onderwijzeres neemt haar Covid-19 prikje. (Foto: René Gompers)


Het ministerie van Volksgezondheid treft maatregelen om over te gaan tot een grootscheepse Covid-19-vaccinatiecampagne. Suriname krijgt 700.000 doses Covid-19-vaccins van Nederland. De medische hulp komt na een verzoek van de Surinaamse regering aan Den Haag.

Ofschoon er nog geen duidelijkheid is over de precieze uitvoering van deze medische steun van Nederland, heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid al een plan van aanpak liggen. “Er komt een landelijke campagne op wijkniveau met een communicatieplan dat zich richt op de verhoging van de bereidheid om het vaccin te nemen.” De campagne zal gericht zijn op het stimuleren van eenieder die 18 jaar en ouder is, om zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

Het aantal doden door Covid-19 blijft hoog, evenals de nieuwe infecties. In april waren er 24 Covid-19-doden en dat aantal is al bereikt deze maand. Gisteren waren er vier Covid-19-doden, waarmee het aantal Covid-19-sterfgevallen voor mei – met nog twee weken te gaan – staat op 24. Het aantal nieuwe infecties blijft boven de 100, terwijl de ziekenhuizen al vol zijn.

Deze week moet er meer duidelijkheid zijn over de Nederlandse medische steun aan Suriname. Minister Ramadhin weet ook niet of er ook logistieke steun komt uit Nederland. President Chan Santokhi had vrijdag in Saramacca opgemerkt dat Nederland genoeg vaccins stuurt om de ‘totale bevolking’ te laten inenten. Hij heeft eenieder opgeroepen zich te laten vaccineren tegen Covid-19.