Home Suriname Steun gemeenschap voor nationaal elftal essentieel

Steun gemeenschap voor nationaal elftal essentieel

52
0
steun-gemeenschap-voor-nationaal-elftal-essentieel

foto


Dean Gorré, bondscoach van het nationale elftal van Suriname, riep zaterdag tijdens het door Telesur georganiseerde fundraisingsevenement in Owru Cul de gemeenschap op tot meer steun voor het elftal. “Ik denk niet dat we in Suriname het besef hebben van wat we in handen hebben. Ik denk niet dat we het besef hebben waar we naar toe kunnen gaan”, gaf hij aan. De fundraisingscampagne heeft tot nog toe SRD 600.000 opgebracht, maar het benodigde bedrag is nog niet bereikt.

De Surinaamse gemeenschap kan de Natio Droom financieel ondersteunen en ook de kleuren van de Surinaamse vlag zoveel mogelijk laten zien in aanloop naar de wedstrijden die de komende maanden gespeeld zullen worden.

Als partner van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft Telesur direct medewerking toegezegd toen de oproep van de SVB kwam voor ondersteuning om de Natio Droom voor Suriname waar te maken, schrijft de Corporate Communication van het bedrijf.

Telesur directeur Mike Antonius, haalt aan dat het bedrijf de Suriprofs sinds 2009 sponsort met als droom ooit eens de profs voor het Surinaamse elftal te kunnen zien uitkomen. Met de quote “memre den” memoreerde Antonius ook dat op 24 maart 2021 de droom van de profs die het leven lieten bij de vliegramp van 7 juni 1989 in vervulling is gegaan. “We zijn ons in Suriname onvoldoende bewust van wat de SVB bereikt heeft met de plaatsing van het Surinaamse elftal voor de Concacaf Gold Cup.”

Ook de road to Qatar, waar het WK gehouden zal worden, zal een spin-off hebben voor Suriname; niet alleen voor natievorming maar ook op economisch vlak. Telesur nam het initiatief om een telethon te organiseren om zodoende ook de gemeenschap de gelegenheid te bieden een bijdrage te leveren. Gum Air, Lucky Store, McDonalds en Fly Always gaven elk SRD20.000, VSH United en Cirkel Group elk SRD 25.000, SEMC en Fernandes Group elk SRD 50.000, Assuria SRD 80.000 en Telesur en DaVinci Group beide SRD100.000. Hiernaast zijn er nog tal van donateurs geweest, waardoor binnen 4 uren een bedrag van SRD600.000 opgehaald is.

De gemeenschap heeft de gelegenheid om te sms’en naar 3535 om een bijdrage te leveren van SRD10 per sms. Dit kan nog tot 31 mei a.s. Tevens is er een GoFundMe pagina opgezet om ook de mensen in het buitenland de gelegenheid te bieden het nationaal elftal te ondersteunen (bit.ly/GoFundMeNatio).