Home Suriname Reactie ‘Medisch experiment en schending code Neurenberg’

Reactie ‘Medisch experiment en schending code Neurenberg’

25
0
reactie-‘medisch-experiment-en-schending-code-neurenberg’

foto


Op 10 mei j.l. verscheen in Starnieuws het artikel ‘Medisch experiment en schending Code van Neurenberg’. Dit artikel levert onder andere commentaar op de vaccinatiecampagne i.v.m. de Covid-19 pandemie.

Het is van groot belang dat wij allen beseffen wat een pandemie inhoudt en welke risico’s en consequenties deze crisis heeft op ons individueel leven en op het sociaal maatschappelijke vlak waarin wij als wereldburgers allen verbonden zijn. Indien een probleem van deze magnitude een gemeenschap treft dient die gemeenschap adequaat te reageren. Prioriteiten stellen om het gevaar het hoofd te bieden is daarbij het eerste mechanisme.

Het is gevaarlijk als wij dat verzuimen te doen en ons laten afleiden door te luisteren naar doemdenkers die complottheorieën van allerlei aard lanceren en zo onze gemeenschappelijke aandacht ernstig afleiden. Zelfs klinkklare nonsens kan in een sensationele verpakking helaas aan velen verkocht worden.

Het verwijzen naar Nazi-Duitsland en het met veel moeite opgezette vaccinatieprogramma daarmee de poten onder de stoel vandaan proberen te zagen, is een slechte zaak en grenst aan het absurde. Het vaccineren koppelen aan het in strijd zijn met de code van Neurenberg en de gevaccineerden betitelen als proefkonijnen slaat kant nog wal.

Indien wij in staat zullen zijn het kaf van het koren te scheiden en gezamenlijk op rationele wijze goede doelen gaan stellen en behalen zullen we vast en zeker, een dag niet ver van nu, ontwaken uit de nachtmerrie die Covid-19 heet.

J.Pengel

medicus

U kunt het volledige artikel hier downloaden.