Home Suriname Advocaat heeft geen toegang tot cliënten illegale houtuitvoerzaak

Advocaat heeft geen toegang tot cliënten illegale houtuitvoerzaak

20
0
advocaat-heeft-geen-toegang-tot-clienten-illegale-houtuitvoerzaak

foto


Chandra Algoe, advocaat van een inklaarder, medewerker van een inklaarder en een exporteur, heeft geen toegang tot haar cliënten. Deze drie verdachten en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn woensdag gearresteerd voor betrokkenheid bij de grootschalige illegale uitvoer van hout.

Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod opgelegd aan de verdachten. Het contactverbod is gebaseerd op artikel 40 van het Wetboek van Strafvordering. Dit houdt in dat indien uit bepaalde omstandigheden een ernstig vermoeden voortvloeit dat het vrije verkeer tussen raadsman en verdachte, hetzij zal strekken om de verdachte bekend te maken met enige omstandigheid, waarvan hij in het belang van het onderzoek tijdig onkundig moet blijven, kan tijdens het vooronderzoek de vervolgingsambtenaar telkens bevelen dat de raadsman geen toegang tot de verdachte zal hebben.

100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek.