Home Suriname Vier jaar cel geëist tegen Alibaks-Hausil

Vier jaar cel geëist tegen Alibaks-Hausil

34
0
vier-jaar-cel-geeist-tegen-alibaks-hausil

foto

Raadsman Murvin Dubois staat na de zitting journalisten te woord. (Foto: Raoul Lith)


Cynthia Klein, officier van Justitie, heeft in de zaak van de Centrale Bank van Suriname (CBVS) vier jaren cel onvoorwaardelijk geëist tegen de verdachte Faranaaz Alibaks-Hausil, ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs. Dit met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook is de gevangenneming en een boete van SRD 100.000 of tien maanden hechtenis geëist.

“De richting van de vervolging is duidelijk in deze en dat is dat de rechter tot een veroordeling komt,” zegt Murwin Dubois die Hausil juridisch bijstaat. De verdachte was vandaag niet in de rechtszaal vanwege de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Zij werd telefonisch gebeld in de strafinrichting waarbij zij het requisitoir van de officier heeft kunnen volgen.

De raadsman zegt geen waardeoordeel te geven aan de vier jaren geëist door de officier omdat hij nog gelooft in de onschuld van zijn cliënt. Hij kan zich niet terugvinden in het geen door het Openbaar Ministerie is opgenomen in het requisitoir. “Dus ik ga zitten om van mijn zijde haar onschuld naar voren the brengen”. Op 29 juni gaat de zaak weer voor.

Raoul Lith