Home Nederland Zeker 15 doden bij metro-ongeluk in Mexico-Stad

Zeker 15 doden bij metro-ongeluk in Mexico-Stad

8
0
zeker-15-doden-bij-metro-ongeluk-in-mexico-stad

Bij een groot ongeluk met een metro in Mexico-Stad zijn volgens de lokale autoriteiten zeker 15 mensen om het leven gekomen, nadat een viaduct plotseling is ingestort. Ook zijn er minstens 70 gewonden gemeld. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk is veroorzaakt.

Het ongeluk gebeurde in de buitenwijk Tláhuac in het zuidoosten van de metropool. Op beelden valt te zien dat twee metrostellen in het midden van een viaduct naar beneden zijn gevallen en boven op een weg zijn beland. Er ligt een auto onder het puin.

Het ongeluk vond rond 22.30 uur lokale tijd (05.30 uur Nederlandse tijd) plaats. Desondanks was het druk in de metro van Mexico-Stad, met ruim 9 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld.

De burgemeester van de Mexicaanse hoofdstad laat op Twitter weten dat hulpdiensten naar overlevenden zoeken. De gewonden worden naar ziekenhuizen verspreid door de stad gebracht. Volgens de lokale autoriteiten hebben de ziekenhuizen, ondanks de coronacrisis, voldoende bedden om de slachtoffers op te vangen.

De Mexicaanse nieuwssite El Universal schrijft dat er al langere tijd zorgen waren over het viaduct, nadat er scheuren waren ontstaan als gevolg van de aardbeving van 2017. Buurtbewoners zeiden toen al te vrezen dat het viaduct zou instorten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here