Home Suriname Wnd pg Paragsingh werkt aan communicatie met samenleving

Wnd pg Paragsingh werkt aan communicatie met samenleving

12
0
wnd-pg-paragsingh-werkt-aan-communicatie-met-samenleving

03 May, 06:42

foto

Waarnemend pg Garcia Paragsingh


Het streven van waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh is om positieve veranderingen te brengen binnen het Openbaar Ministerie (OM) op het gebied van transparantie. Zij zegt dat het OM ook zal communiceren met de samenleving.

 

Daarbij gaat het bij Paragsingh onder ander er om dat de gemeenschap wordt geïnformeerd indien zij een aangifte heeft gedaan hoe het verloop ervan is geweest. Behalve deze wijze van communicatie, is haar streven om op korte termijn een persofficier van justitie aan te wijzen. Zodoende kan de samenleving op de hoogte worden gesteld van zaken die zich afspelen. Paragsingh beklemtoont dat zij het OM tot grotere hoogten wil brengen, maar dat dit wat tijd in beslag zal benemen. Zij weet dat hoewel zij liever vandaag de veranderingen wil doorvoeren, alles niet van de een op de andere dag kan geschieden. Zij wijst erop dat de ambitie om dat te doen wel aanwezig is bij de officieren van justitie. Zij heeft inmiddels een bespreking gehad met de leden van het vervolgingsapparaat.

 

De waarnemend pg vindt zowel interne als externe communicatie noodzakelijk. Voor haar is het belangrijk dat respectvol wordt omgegaan met elkaars visies. Zij zegt ook dat functies en profielen bij het OM beschreven zullen worden en nagegaan zal worden welke competenties en vaardigheden bij die functies van toepassing zijn. Zij wil dat de leden van het OM blijven investeren in zichzelf en kennis upgraden middels het volgen van cursussen en trainingen.

De komende periode zullen werkbesprekingen volgen met de politie op verschillende niveaus. Deze zijn bedoeld voor onder ander de waarborging van de kwaliteit van het opsporingsonderzoek en de dossiervorming.

Advertenties