Home Suriname Contactverbod in zaak onderschepte cocaïne Tafelberg

Contactverbod in zaak onderschepte cocaïne Tafelberg

42
0
contactverbod-in-zaak-onderschepte-cocaine-tafelberg

foto

De onderschepte cocaïne op de Tafelberg. Een Cubaan is ter plekke aangehouden. (Foto: CDS)


Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod opgelegd aan de Cubaan die in verband met de 903 kilo onderschepte cocaïne op Tafelberg is aangehouden. Intussen is naar aanleiding van de verklaring van Cubaan de politie en de Militaire Politie op zoek naar de militair Romaneo Kalidien. Hij wordt nog opgespoord.

Het contactverbod is gebaseerd op artikel 40 van het Wetboek van Strafvordering welk inhoudt dat indien uit bepaalde omstandigheden een ernstig vermoeden voortvloeit dat het vrije verkeer tussen raadsman en verdachte hetzij zal strekken om de verdachte bekend te maken met enige omstandigheid waarvan hij in het belang van het onderzoek tijdelijk onkundig moet blijven.

 

Op Tafelberg is woensdag een hoeveelheid van ongeveer 903 kilogram cocaïne onderschept en in beslag genomen. De operatie is uitgevoerd door een gemengde eenheid, bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname en andere veiligheidsdiensten.

 

Bij deze actie is een Cubaan, die ter plekke aanwezig was, aangehouden. Deze operatie is onder meer het gevolg van de intensivering van de samenwerking tussen opsporings- en inlichtingendiensten van Suriname en Guyana en andere internationale partners, zoals afgesproken door de regeringsleiders van beide landen enkele maanden geleden.

Deze coöperatie zal gecontinueerd en verdiept worden teneinde de grensoverschrijdende criminaliteit, waarvan de aanpak bij deze regering hoge prioriteit geniet, in al haar facetten effectief te bestrijden.